Please enable JS

Over ons

Goessens Professionals in Wine is importeur van wijn en levert uitsluitend aan professionele klanten zoals slijterijen, wijnhandelaren, horeca en bedrijven. Onze belangrijkste markten zijn Nederland en België, waar we resoluut kiezen voor een klantgerichte benadering. Elke dag staat ons enthousiast en ervaren team voor u klaar om u te ondersteunen, te begeleiden en samen te werken aan een geslaagd partnership.


De geschiedenis begon in 1966

De geschiedenis begon in 1966

De geschiedenis van Goessens Professionals in Wine begon in 1966 toen Joseph Goessens een eigen wijnhandel oprichtte aan de Rijksweg (Cadier en Keer). Vooral de gegoede burgerij toonde veel interesse in het assortiment van Joseph, dat vooral uit Franse wijnen bestond.

Rechtstreekse import

Rechtstreekse import

Joseph was een echt ondernemer en begon 3 jaar later al met rechtstreekse import, een belangrijke troef die Goessens Professionals in Wine nog steeds nastreeft. Deze beslissing opende deuren en al snel groeide de winkel uit tot een slijterij en groothandel. Geleidelijk aan werd het team groter en het duurde dan ook niet lang voordat Joseph moest uitbreiden. Het voormalige café werd na verbouwingen bij de wijnhandel betrokken. Zo breidde het pand in 1975 uit met kantoorruimte, een extra magazijn, een showroom en een proeflokaal.

Hans en Ruud nemen over in 1992

Hans en Ruud nemen over in 1992

Hans en Ruud, de 2 zonen van Joseph, namen het bedrijf over in 1992 en verhuisden het naar Withuisveld, Maastricht. Hier zetten ze een modern en goed uitgerust gebouw neer met een magazijn van 3000 m² om verdere groei te garanderen. Hierdoor konden ze meer en grotere klanten bedienen en kreeg Goessens Professionals in Wine internationale faam.

Ambitie is groot

Ambitie is groot

De ambitie is groot, ook bij de zonen van Joseph, en een nieuwe uitbreiding kon niet uitblijven. In 2005 startte de bouw van een gloednieuw gebouw, richting Randwyck Zuid. Het familiebedrijf heeft nu een volledig geklimatiseerd magazijn van 3200 m², voldoende kantoorruimte, vergaderruimtes, een proeflokaal en een ingerichte keuken voor degustaties.

Op naar de volgende 50

Op naar de volgende 50

Nu, 50 jaar later, kijken de gebroeders Goessens met trots terug op 50 jaar geschiedenis. Sinds het ontstaan is het familiebedrijf gegroeid in de ruimste zin van het woord. Ondertussen telt Goessens Professionals in Wine meer dan 30 personeelsleden, die elk streven naar de beste kwaliteit en service voor de klant. Een continue verbetering van de processen en de ambitie om te blijven groeien heeft reeds gezorgd voor een verdeling van de wijnen over de landsgrenzen heen. Het portfolio bestaat uit ruim 3.000 wijnen, uit alle prijsklassen en van over de hele wereld. Met extra ondersteuning op vlak van begeleiding, wijnkennis, marketing, degustaties, etc. is Goessens Professionals in Wine uitgegroeid tot een totaalleverancier voor zijn klanten. De toekomst kunnen we niet voorspellen maar één ding is zeker: Goessens Professionals in Wine blijft ambitieus en zal ook in de toekomst groei en kwaliteit nastreven. Op naar de volgende 50 jaar!